воскресенье, 5 сентября 2021 г.

Noppeid IT ajaloost

Python (1991)

Python on kõrgetasemeline programmeerimiskeel, mis on programmeerimiskeele tipus olnud juba mitu aastat. Guido van Rossum alustas selle arendamist 1989. aastal Hollandis, kuid ametlikult ilmus esimene versioon 21. veebruaril 1991. Praegu on python universaalne keel, mida kasutatakse skriptide, rakenduste, veebisaitide ja isegi mängude loomiseks. Selle programmeerimiskeele jaoks on loodud kasutajateegid, mis hõlbustavad sellega töötamist. Kuigi python sai populaarseks alles 2000. aastatel, ei muuda see asjaolu, et seda arengut võib nimetada tehnoloogiliselt oluliseks.


Amazon Web Services (2006)

Amazon Web Services (AWS) on kaubanduslik avalik pilv, mida haldab ja arendab Amazon. Pakub tellijatele nii infrastruktuurimudelit (virtuaalserverid, salvestusruum) kui ka platvormi tasemel teenuseid (pilveandmebaasid, pilve vahevara, pilveserverita andmetöötlus, arendustööriistad).
Esimesel ametlikul väljaandmisel (14. märts 2006) oli AWS -is saadaval 3 teenust - pilvefailide salvestus, arvutusvõimsuse rentimise teenused (virtuaalse masina rent) ja järjekorrateenus. Praegu kasutatakse Amazoni veebiteenuseid aktiivselt paljudes ettevõtetes (mitte ainult IT -s), samuti on selles teenuses toimunud palju muudatusi ja uusi teenuseid.


Docker (2013) 

Docker - tarkvara rakenduste juurutamise ja haldamise automatiseerimiseks keskkondades, mis toetavad konteineriseerimist, rakenduste konteinerit. Võimaldab teil pakendada rakenduse konteinerisse, mida saab tuuma virtualiseerimise toega mis tahes Linuxi süsteemis juurutada, pakub nende konteinerite haldamiseks käskude komplekti. Esimene ametlik versioon ilmus 13. märtsil 2013.

Docker võimaldab teil käivitada mitmeid rakendusi, mis ei ole mingil viisil omavahel ühendatud ja kui testimisel ilmnevad vead, ei kahjusta see operatsioonisüsteemi, millel rakendus käivitatakse. Nüüd võimaldab see tarkvara programmeerijatel rakendust iseseisvalt testida ilma testijate abita.



1 комментарий:

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Me kõik oleme kuulnud pettustest ja sellest, et tänapäeval on see paljude inimeste jaoks tavaline sissetulekuvorm. Petturid ootavad meid ise...