воскресенье, 5 декабря 2021 г.

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Me kõik oleme kuulnud pettustest ja sellest, et tänapäeval on see paljude inimeste jaoks tavaline sissetulekuvorm. Petturid ootavad meid isegi Internetis, kus neil on juba palju väljakujunenud meetodeid meie raha ja andmete väljapressimiseks ning nende edu sõltub paljuski nende sotsiaalsest inseneri oskustest. Seetõttu on nende ohvriteks enamasti vanema põlvkonna inimesed.

Kuid tõsiasi, et pettusi kasutatakse praegu aktiivselt, ei tea paljud endiselt, kuidas end selle eest kaitsta.


Mida siis tuleks Minticki valemi kolme komponendi identiteedivarguse maandamiseks ette võtta?

Tehnoloogia

Kasutage häid viirusetõrjeid ja tulemüüre, mis suudavad jälgida mitte ainult viiruseid, vaid ka saite ja rakendusi, mis pole korralikult kaitstud ning võivad teatud toimingute sooritamiseks lihtsalt ohtlikud olla.

Kui puutute kokku teabega, mis on teie tundeid riivanud, kuid teile tundub see veidi kahtlane, siis leiate selle teema kohta lisateavet Internetist.

Haridus

Need, kes soovivad end kaitsta, leiavad Internetist hõlpsalt arutelu praeguste petumeetodite üle ja on kursis kõigi pahatahtlike võtetega. Lisaks võite isegi leida terveid andmebaase ebausaldusväärsetest telefoninumbritest, e-posti aadressidest ja veebilehtedest, mille puhul kahtlustati või kinnitati pettus.

Reegel

Ärge helistage tagasi võõrastele numbritele, ärge järgige linke ega laadige faile alla tundmatu kirja saatja käest, ärge laske end petta lihtsatest rahateenimisviisidest, ärge laske end petta Internetis levivatest ähvardustest, ärge jagage isikuandmeid ebausaldusväärsed inimesed, ärge kandke raha teile tundmatutesse fondidesse.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Me kõik oleme kuulnud pettustest ja sellest, et tänapäeval on see paljude inimeste jaoks tavaline sissetulekuvorm. Petturid ootavad meid ise...