воскресенье, 19 сентября 2021 г.

E-ITSPEA 3: Uus meedia...?

Tasub alustada sellest, mis on uus meedia. Uus meedia on termin, mida 20. sajandi lõpus hakati kasutama interaktiivsete elektrooniliste väljaannete ja uute suhtlusvormide jaoks sisutootjate ja tarbijate vahel, et tähistada erinevusi traditsioonilisest meediast, näiteks ajalehtedest, st see termin tähistab digitaalsed, võrgutehnoloogiad ja suhtlemise.

Hetkel tunnustatakse enamikku uutest meediatest meediana, kuid on hulk inimesi, kes ei tunnista, milleks neil on oma argumendid. "Kogu traditsioonilise meedia eesmärk on edastada avalikkusele sotsiaalselt olulist teavet. Uus meedia on omakorda vaid inimestevahelise suhtluse platvorm. Sellest järeldub, et traditsiooniline meedia asetab esikohale teabe, st sisu ja sotsiaalmeedias domineerib suhtlus, samas kui sõnumite sisu hajub tagaplaanile "- ühe e-turunduse valdkonna professionaali sõnad. Tema vastased selles küsimuses ütlevad, et uus meedia on traditsiooniline meedia, kuid veebivormingus, kus teatud programmeerimisoskuseta inimene saab osaleda sotsiaalselt olulise teabe loomisel, talletamisel ja levitamisel.

Kui mõelda, kas leian ma uut meediat traditsioonilise meediaga sarnaseks, siis minu vastus on jah.

Positiivne asi, mille uus meedia on andnud, on kättesaadavus. Pole tähtis, kus te olete või kes te olete, peamine on see, et teil on Internet, millest piisab, et tarbida teavet, mis on ette nähtud planeedi mis tahes piirkonna jaoks, selleks peate teadma allikaid. Samuti muutus teabe loojaks olemine lihtsamaks, selleks peate lihtsalt looma ajaveebi, kanali või veebisaidi.

Negatiivse poole pealt väärib märkimist sama teabe kättesaadavus. Iga päev võime näha sotsiaalvõrgustikes registreeritud lapsi vanuses 7–10 aastat, kuid seal olevad postitused ja uudised on suunatud hoopis teistsugusele publikule, mis võib hiljem nende psüühikat traumeerida. Teiseks puuduseks on infofiltrite puudumine, lugeja peab ise langetama otsuse, kas uskuda nähtavasse või loetud informatsiooni või mitte.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Me kõik oleme kuulnud pettustest ja sellest, et tänapäeval on see paljude inimeste jaoks tavaline sissetulekuvorm. Petturid ootavad meid ise...