воскресенье, 26 сентября 2021 г.

E-ITSPEA 4: Info- ja võrguühiskond

Kõige enam realiseerunud visioonipunkt. 

Kõik enim kasutatavad teenused, nii avaliku kui ka erasektori pakutavad, on lihtsad ja mugavad. Need on kergesti leitavad ja tellitavad, hästi ja tõhusalt osutatud. Sellised teenused on Eestis kättesaadavad kõikjal ja kõigile. Tagatud on, et inimesel oleksid alati andmed „kaasas“ ehk kõigis seadmetes turvaliselt kasutatavad. 

Praegu, kui olete riigi kodanik, saate hõlpsalt sisse logida mis tahes osariigi saidile ja kasutada selle teenuseid. Kõige selle jaoks on teil vaja ainult Internetti, kui teate, mida täpselt vajate, siis on kõik peaaegu koheselt. 

Kõige vähem realiseerunud visioonipunkt. 

Eesti keel on digitaalses maailmas elus ja arenev. Eesti keele tehnoloogia abil saab kasutada igapäevaseadmeid ja e-teenuseid. 

Kuna eesti keelt kasutatakse ainult meie riigi raames, kasutatakse seda kahjuks peamiselt riigi veebisaitidel. Paljud kohalikud eraettevõtted kasutavad põhikeelena inglise keelt ning eesti keel lisandub ainult keelekomisjoni jaoks.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Me kõik oleme kuulnud pettustest ja sellest, et tänapäeval on see paljude inimeste jaoks tavaline sissetulekuvorm. Petturid ootavad meid ise...