воскресенье, 14 ноября 2021 г.

E-ITSPEA 11: Arendus- ja ärimudelid

V-mudel

Mõtleme välja, et olete vabakutseline programmeerija ja teie ülesandeks on luua kliendile rakendus. Tavalise planeerimise korral tehakse testimine alles viimasena, st pärast juurutamise lõpetamist. Sel juhul on lihtne mõni detail kahe silma vahele jätta ja kliendile pooleli jäänud taotlus esitada. Kui leiate selle, peate palju ümber kirjutama ja kulutama ka palju aega. Appi tuleb V-mudel, mis annab testimise etapi igaks elutsükli etapiks.
Kahjuks on raske konkreetset näidet tuua, võib tuua meetodi - DevOps, kus testimine ei ole omaette tegevusliik. Praegu kasutavad enamik uusi rakendusi ja teenuseid loomisel DevOpsi.


SaaS (software as a service)

SaaS võimaldab kasutajatel Internetis pilvepõhiseid rakendusi ühendada ja kasutada. Näiteks - Microsoft 365 rakenduste komplekt, mis sisaldab meiliteenust, pilvesalvestust ja Office 365 rakendusi. SaaS-iga saate tellida pas-as-you-go mudeli või tellimuse teatud perioodiks. SaaS-iga pakub pilveteenuse pakkuja teile täielikult kohandatud keskkonda ning teil on juurdepääs rakendustele ja teenustele, kus saate teha vajalikke toiminguid. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Me kõik oleme kuulnud pettustest ja sellest, et tänapäeval on see paljude inimeste jaoks tavaline sissetulekuvorm. Petturid ootavad meid ise...